top of page

חוג בר ובת מצווה

אנחנו בקהילת מוריה שמחים לארח את השמחה שלכם לרגל בר או בת המצווה של בניכם ובנותכם. עשרות ילדים וילדות, יחד עם המשפחות עוברים אצלנו תהליך משפחתי ומשמעותי. בקהילת מוריה תוכלו לעיין ולהעמיק בזהות היהודית של המשפחה, לשמור על המסורת, ולחגוג באירוע שוויוני, מסורתי והלכתי. אצלנו גם אמא יכולה לעמוד ליד בנה, וגם אבא יכול לראות את בתו עולה לתורה.

חוג בר ובת מצווה בקהילת מוריה כולל 8 מפגשים בהם אנחנו דנים בשאלות ובנושאים שהם רלוונטים לנער היהודי המתבגר. אנו לומדים את הדרכים השונות להיות יהודי בימינו, על מושג המצווה הן כצווי אלוהי, והן כדרך לתיקון העולם. צדקה, ארון הספרים היהודי, ממה מורכבת היהדות שלי?, ולקיחת אחריות על המסורת, הם חלק מהנושאים שעליהם אנחנו מדברים בחוג.

המפגשים מתקיימים פעם בשבועיים, שעה לפני קבלת שבת. המפגש הראשון בחוג הוא יחד עם ההורים והמשפחה כולה, ובמפגש האחרון אנו משתדלים לערוך סיור, סעודה משותפת או פעילות חינוכית שתעזור לסכם את המסע שאליו יצאנו ביחד.

כאן תמצאו את לוח השיעורים של המחזור הבא של החוג, שהתחיל ביום שישי ה-01.09.2023, ט״ו באלול התשפ״ג:
 
‎⁨לוז חוג בר ובת מצווה⁩.png
המפגשים הם הזדמנות חינוכית להכיר יותר לעמוק את היהדות מנקודת מבטה של היהדות המסורתית (קונסרבטיבית) המשלבת בין ערכי המסורת לבין המציאות של המאה ה-21. כל מפגש הוא שלב נוסף במסע היהודי של בני ובנות מצווה.
כמו כן, כחלק מתהליך הלמידה, רב הקהילה נפגש עם בני ובנות מצווה להכנת הדרשה, דברי תורה מתוך הפרשה של בר המצווה. בכל פרשה אנו מוצאים מסרים עתיקים שהם חשובים גם לימינו, ותפקידם של בני נוער בעידן שלנו הוא אכן להפוך את התכנים האלה לעכשויים, ולא הרב עושה את זה, בני הנוער עושים את זה.
איך מניחים תפילין? מה זה ציצית? איך מדברים על פרשת השבוע? כל זה ועוד תוכלו ללמוד בחוג בר מצווה, גם ילדות, וגם ילדים.
טקבי בר ובת מצווה יכולים להתקיים בימים שונים במהלך השבוע, ובתאריכים שונים בהתאם ללוח השנה העברי. אנו ממליצים להתייעץ מראש עם רב הקהילה על מנת לקבוע יום תאריך ושעה, שיותר מתאים למשפחה. ניתן לקיים טקסים ותפילות בר ובת מצווה בימים כדלהלן*:
ימי שני וחמישי: הנחת תפילין, תפילת שחרית וקריאה בתורה. לקריאה בתורה יש 3 עליות כאשר אחת מהן היא לבר או בת המצווה. התפילה מתחילה בשעה 07:00 בבוקר. הואיל וזה לא יום שבת, ניתן לצלם במהלך הטקס. התפילה נמשכת בין שעה לשעה ורבע. כמובן שהמעוניינים לקיים את טקס בר ובת מצווה ביום שבת, יכולים גם לקיים הנחת תפילין ביום שני או חמישי שלפני הטקס. מכיוון שטרם מתקיימות תפילות סדורות מטעם הקהילה בימות החול, משפחת בר או בת המצווה נדרשת לדאוג למניין. (אנו סופרים גברים ונשים למניין, מעל גיל המצוות, כולל את בר או בת המצווה). 
שחרית של שבת: תפילת שחרית של שבת, קריאה בתורה ותפילת מוסף. קהילת מוריה מנהלת כל שבת תפילות שחרית, כך שיצטרפו לתפילות חברי וחברות הקהילה. תפילת שחרית מתחילה בשעה 08:45 ונמשכת עד 11:15 (סיום משוער). מתוך 7 העליות, כל משפחה תקבל 4 עליות, בנוסף לעליית בר או בת המצווה, שבהתאם לתכנון יקרא גם בהפטרה. מכיוון שאנחנו קהילה מסורתית, לא ניתן לצלם במהלך תפילות השבת. בסוף התפילה מוגש כיבוד קל וקידוש. 
מנחה של שבת: תפילת מנחה, קריאת התורה, תפילת ערבית והבדלה. תפילת מנחה היא התפילה שמתפללים אחר הצהריים. קריאת התורה כוללת שלוש עליות, כאשר אחת מהן מיועדת לבר או בת המצווה. לאחר תפילת מנחה יש ערבית, ולבסוף גם הבדלה, המעמד שמפריד ומחבר בין שבת לימות החול. שעת התחלה היא כשעה וחצי לפני צאת השבת. התפילה נמשכת כשעה ורבע. ניתן לצלם אך ורק בסוף הטקס בעת ההבדלה.
רוצים לשמוע עוד?
כתבו לנו:
info@kehilatmoriah.org
*לא כולל ימים ותאריכים מיוחדים כגון ראשי חודשים בהם כן ניתן לקיים טקס, אך לא בימים שחל בהם יום צום. לא כולל ימים של חול המועד פסח וסוכות.
P1080347.jpeg
bottom of page